sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Marja-juustokakku herukoista kevennetysti


Maistoimme ystäviemme luona tätä näyttävää kakkua ja päätin jo silloin että tätä teemme sitten tyttäremme synttäreille. Tarjottavana kakku on siitäkin hyvä, että sen voi surutta tehdä edellisenä päivänä. Alkuperäinen ohje on Pirkan, mutta ystäväni oli keventänyt sitä maun kuitenkaan kärsimättä.

Pohja:
10 kpl digestivekeksejä
70 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2-2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 9% rasvaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa, 5 % rasvaa
1/2 sitruunan mehu

Päälle:
noin 3 dl puna-, musta- ja/tai valkoherukoita
2 1/2 dl vettä +1/2 dl mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria

1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

2. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljakastiketta. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne sitruunan mehuun miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa. Sekoita liivatesoes juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

3. Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota torttu jääkaapista ja levitä mustaherukat juustotortun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Nosta torttu uudelleen jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia.4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos puutarhassasi on herukoita, nosta torttu tarjolle pestyjen herukan lehtien päälle.

Itse huomasin juhla-aamuna, ettei kaapistani löydykään hyytelösokeria. Siispä tein päällisen riskillä seuraavasti (alkuperäisestä ohjeesta poiketen) ja ihan ok tuli:
noin 300 g herukoita
reilu 1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl vahvaa mehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Sekoita herukoiden joukkoon sokeri. Kuumenna mehu liedellä ja sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada mehu herukoiden päälle ja tämä seos taas jähmettyneen tuorejuustokerroksen päälle. Anna jähmettyä ainakin kaksi-kolme tuntia.

1 kommentti:

  1. tää oli kyl tooosi hyvääää. :P~
    kätevää, et voin täältä nyt kattoo reseptin, ei tarvi niin paljon hukata enää niitäki. :))

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin