perjantai 18. huhtikuuta 2008

Perunakupit grillissä



Nämä herkulliset perunakupit on helpot tehdä, joskin aikaa menee noin puolitoista tuntia. Ohje löytyy kirjasta Jacqueline Bellafontaine: "What's cooking, Barbecue. Salads for summer", jota kuitenkin hieman muutimme. Tarvitaan:
- perunoita (meillä oli 7)
- vajaa 10 siivua metwurstia
- juustoraastetta
- kevätsipulia
- voita
Laita pestyt perunat haarukalla pisteltyinä uuniin 200 asteeseen noin tunniksi tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Halkaise perunat ja kaavi puolikkaista perunoista sisällys pois, niin että jäljelle jää seinämävahvuudeltaan noin 0,5 cm kupit. Voitele kupit voisulalla. Laita kupit grilliin paahtumaan kuppipuoli alaspäin (siis kuppipuoli hiillosta vasten). Grillaa 5-10 min, tai niin että alkavat saamaan hiukan väriä. Pilko metwurstit ja kevätsipulit ja sekoita ne juustoraasteeseen. Täytä kupit seoksella. Laita kupit takaisin grilliin ja nyt tietysti kuori hiillosta vasten. Grillaa kunnes juusto sulaa. Sitten ne ovatkin valmiit tarjottavaksi. Me söimme niitä sellaisenaan, mutta perunakupit ovat myös maistuva lisuke.

1 kommentti:

  1. Perunakuppi on mukava vaihtoehto uuniperunalle. Kokeilemme, kunhan pääsemme grillailemaan.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin