sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Polttaritarjottavat

Vietimme hyvän ystäväni polttareita Raumalla viikonloppuna. Päivä ja yö sisälsi paljon naurua, tanssia, rentoa yhdessäoloa, morsiustaikoja ja tietysti - hyvää ruokaa! Aamu alkoi kuohuviinillä, mansikoilla ja kaason väkertämillä ruisnapeilla, jotka oli päällystetty herkullisella lohitahnalla.
Tahnaan sekoitetaan maustamatonta tuorejuustoa, silputtua punasipulia ja pilkottua kylmäsavulohta. Annetaan maustua yön yli ennen kuin levitetään leiville. Koristellaan tillillä.


Lounaaksi nautimme morsiussaunan jälkeen maukasta kanasalaattia. Kulhoon revitään erilaisia salaatteja, päälle kaadetaan mausteöljyssä lilluneita fetakuutioita, aurinkokuivattuja tomaatteja, kurkkua, tomaattia, punasipulia ja grillattua kanaa paloina. Kylkiäisiksi laitettiin patonkia.

Jälkiruuaksi yksi juhlijoista oli leiponut herkullisia Brownies-leivonnaisia. Koristelin jälkiruokalautaset viipaloimalla mansikat niin että jäivät kannastaan kiinni ja levitin "viuhkaksi".

Illalla ennen baariin menoa kävimme vielä syömässä Rauman Wanhassa Kellarissa. Itse otin Härkäruukkua, joka nyt ei ollut mitenkään erikoista. Grillipihviä ja kanafrittiä sen sijaan kanssaruokailijani kehuivat. Jälkiruuaksi otimme vadelmia valkosuklaakastikkeella - se oli suorastaan taivaallista! Hyvä, helppo idea omiinkin kokkailuihin. Esillepanoon tosin olisi voinut nähdä vähän vaivaa, sillä nyt marjat ja kastike oli laitettu vain matalalle jälkiruokalautaselle ja päälle heitetty mintun(?)oksa.
Herkullinen, hauska päivä ystävän ja uusien tuttavien kanssa!

2 kommenttia:

  1. Siitäkin huolimatta, että jälkiruoan esillepano teistä kaipasi jotakin, niin jälkiruoka näyttää herkulliselta :D

    VastaaPoista
  2. se oli hyvää! aikaisemmin ravintolassa syöneet suosittelivat kaikki tätä, eivätkä todella turhaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin