tiistai 15. huhtikuuta 2008

Porkkanamuffinit

Olen ottanut naapurin muksut hoitoon pariksi kuukaudeksi. "Jaloissa pyörii" nyt siis omien 1- ja pian 4-vuotiaan lisäksi pian 3 ja jo 5 vuotiaat muksut. Kaikki mainitut tykkäävät herkuista ja kolme viimeksimainittua ruuan valmistuksestakin. Mielestäni lasten kanssa ruuan laittaminen on paitsi hauskaa, myös tosi kehittävää puuhaa. Ruuan arvostus kasvaa, kun lapsi huomaa miten sen laittamiseen nähdään vaivaa. Lukumääriä ja tilavuuksia aletaan vähitellen ymmärtää, opitaan ottamaan vastaan ohjeita, keittiöön liittyvien käsitteiden kirjo laajenee jne. Käsillä tekemisen ei aina tarvitse tarkoittaa askasrtelua, se voi olla myös taikinan muotoilua, kuorimaveitsellä kuorimista tai annosten kokoamista.

Uneliaan kokin blogista löytyi mainio Porkkanamuffinien ohje. Kun reseptiä oli muokattu hiukan terveellisemmäksikin alkuperäisestä Pirkan ohjeesta, päätin että teemme tällaisia välipalaksi. Kuorrutuksen teimme erilaisena, sillä jääkaapistamme ei löytynyt tuorejuustoa. Myöskään ruisjauhoja ei löytynyt, joten kaikki jauhomme olivat vehnäsellaista.

Taikina:
(6-8 pientä muffinia, 11 miniä kun muotin halkaisija on 5 cm)

2-3 porkkanaa (2 dl porkkanaraastetta)
2 dl vehnäjauhoja (tai 1,5 dl vehnäjauhoja + 0,5 dl ruisjauhoja)
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
vajaa 0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
2 kananmunaa

Kuorrutus Unaliaan kokin ohjeella:
1/2 rs (100g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
ripaus vanilliinisokeria
tiraus sitruunamehua
Koristeeksi:kanelia

Kuorrutus meidän tyylillä:
noin 1 rkl sulatettua voita
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria (tomusokeria voisi lisätä enemmänkin, aika valuvaa tuli)
Koristeeksi nompparelleja


Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.


Tällaisella kuorima- Lasten mielestä hauska raastin
veitsellä on hyvä
lastenkin opetella

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin tai silikonivuokaan kuten me. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.)
Paista 200 asteessa n. 15-20 min, minejä (halk. 5cm) 10-15 minuuttia.

Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella.

Koristele (kanelijauheella tai) nomppareilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin