perjantai 11. huhtikuuta 2008

Grillibroileri Wieniläisittäin

Edellisviikonloppuna meillä avattiin hätäisesti grillikausi kärventämällä makkaroita nopeasti lounaaksi juhlavalmistelun ohessa. Nyt avasimme kauden kuitenkin "virallisesti" tekemällä kanaa. Suosimme grillauksessa rintaleikettä, sillä se pysyy mehukkaampana (ainakin meidän grillaustyylillämme). Suotta tässä kohdassa kyllä puhun meistä. Kyllä tuo grillaaminen on meidän perheessä miehistä hommaa, minulle jää lisukkeiden valmistelu ja kattaminen.

Tämä ohje on Wieniläinen broileri kirjasta "Grilliherkkuja". Ohjeen mukaan broileri grillataan griliöljyllä maustettuna. Grilliöljyyn tarvitaan:
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl sitruunapippuria
- 1/2 sitruunan rastettu kuori

Valele kanan rintaleikkeet grilliöljyllä ja grillaa noin 20-30 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Maalaa lihoja grilliöljyllä grillamisen aikana esim. pullasutia käyttäen.
Grillikanan lisukkeena herkuttelimme tällä kertaa sitruunaisella risotolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin