lauantai 10. toukokuuta 2008

Sisilialainen spagettivuoka ja melonilisäke


Minä olen kertakaikkisen hurahtanut tuohon munakoisoon! Se on kaunis -varsinkin kokonaisena, upean värinen, ihanan makuinen ja yhdistetään resepteissä usein varsin makoisasti. Niin nytkin! Otetaan ensin puoli kiloa voita- blogista tuli bongattua tämä ohje ja olihan sitä kokeiltava. Meillä nuo lapset eivät oikein perusta koko koisosta, mutta tässä ruuassa riitti heillekin syötävää. Muutamia laiskan kokkaajan sekä oliivintykkäämättömyys muutoksia tehtiin, muuten mentiin alkuperäisen voimalla kohti herkullista päivällistä. Muutoksia teimme mm. siinä, ettemme paistaneet vaan vain itketimme koisot. Näyttivät kuivilkaisilta mutta eivät sitä olleet. Tässä ohje melkein kopioituna em blogista.

2 munakoisoa
200 g paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 tl worcestershirekastiketta
1 tl kuivattua oreganoa eli mäkimeiramia
1 paprika pilkottuna
175 g spagettia (kuivapaino)
115 g parmesania vasta raastettuna
suolaa aika reilusti
pippuria

Levitä noin 20 cm halkaisijaltaan olevan vuuan pohjalle leivinpaperia. Viipaloi munakoisot ja itketä niitä muun ruuan valmistuksen ajan. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia, lisää sitten paprika ja anna taas hautua 10 minuuttila. Kypsennä pasta al denteksi. Valuta. Lisää jauhelikastike ja parmesaani spagettiin ja sekoita huolellisesti esim. kahden haarukan avulla nostellen. Levitä munakoisoviipaleet vuoan pohjalle ja sivuille. Lisää spagetti ja peitä se lopuilla munakoisoviipaleilla. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna asettua 5 minuuttia ja kumoa sitten isoon tarjoiluastiaan. Ota leivinpaperi pois ja tarjoile saman tien.

Melonilisäkettä on tehty ainakin Prinsessakeittiössä ja Polkkapossulassa. Mekin teimme vastaavaa nyt munakoisoisen vuuan lisäkkeeks. Paitsi värikkyyttä, lisäke toi satsiin tiukkaa mausteisuutta:

vesimelonia paloina
punainen chili pilkottuna
ruohosipulia
suolaa

Sekoita aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin