sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Suppilovahverokeitto


Halusimme alkukeittoon myös suppilovahveroita kun pääruuallamme oli Chateaubriandin kanssa suppilovahverokastiketta. Löysimme mainion keiton ohjeen mistäpä muualta kuin Ruokatorstaista. Jouduimme kuitenkin hiukan soveltamaan riippuen jääkaappimme sisällöstä. Teimme puolikkaan annoksen Ruokatorstain ohjetta mukaillen. Näitä tarvittiin kahden hengen keittoon:

0,5 l suppilovahveroita
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl tomaattimurskaa
4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio tai noin 1 rkl kasvisfondueta
100 g ilmakuivattutomaattituorejuusto
1 rkl maizenaa
0,5 dl maitoa
persiljaa

Paloittele sienet ja sipulit ja kuullota niitä kattilassa. Heitä sekaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutio/fondue. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tuorejuusto ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. Sekoita maizena maitoon ja suurusta keitto. Keitä hetki ja tarkista maku. Koristele persiljalla.

Ruokatorstain ohje on ilmeisesti pääruuaksi tarkoitettu, sillä alkukeitoksi puolikaskin setti oli todella reilu. Mutta maukas tämä keitto kyllä oli ja tehty ilman kermaa! Me käytimme maustettua tuorejuustoa kun sitä oli kaapissa jäljellä, mutta uskoisin että se toimi yhtä hyvin kuin maustamaton sulatejuusto. Ja tomaattimurskan tilalla olisi pitänyt käyttää tomaattia. Tomaatti ei juuri maistunut keitossa joten murska ja tomaatit ajavat mielestäni saman asian tässä, ne ovat kuitenkin vain sivuroolissa keitossa. Suppilovahveroiden määrä ei ole mitenkään tarkka, pääasia että niitä on reilusti kun kyseessä on suppilovahverokeitto!

3 kommenttia:

  1. juu, me tykätään kans. Kukas sitä nyt itselleen rumia astioita ostais :D . hommattiin nuo joskus jostain ihan halpisliikkeestä ruukkuruokia varten. vetoisuus on vaan aika hurja! oikeesti alkupalaksi riittää kulhon pohjallinen keittoa ;)

    VastaaPoista
  2. Todellakin visuaalisuus ennen kaikkea;D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin