maanantai 30. kesäkuuta 2008

Broileripastavuoka


Halusimme tehdä vaihteeksi pastaa. Tämä ohje on otettu aikoinaan K-marketin lihatiskillä majailleesta reseptikoneesta. En muista miksi edes aikoinaan kokeilin etsiä reseptejä sellaisesta masiinasta, mutta tämä on ollut hyvää tarjottavaa esim. saunaillan yhteydessä. Siihen masiinaan ohje oli päätynyt Kodin Kuvalehden reseptikilpailusta sijalta 8. vuodelta jotain. Aika helppo, mutta maukas pastavuoka. Erikoista tässä on, että pastan voi laittaa raakana vuokaan. Olemme kokeilleet myös laittaa pastan keitettynä ja se meni kyllä liian lössöksi. Tähän pastavuokaan tarvitset vain:

300 g pastaa (käytimme pennepastaa)
300 g broilerisuikaleita (käytimme hunajamarinoituja)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1/2 dl kanafondia
1/4 dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 prk tomaattipyrettä
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää sekaan paistumaan myös broilerisuikaleet. Tee sitten kastike kattilassa. Kiehauta vesi ja lisää siihen kanafondi. Sekoita vehnäjauhot öljyyn niin, että ne imeytyvät hyvin. Tämä on erikoinen kohta ohjetta sillä ¼ dl öljyä ja 1 dl jauhoja tulee sellaiseksi klimpiksi että oksat pois. Kyllähän se ”imeytyy hyvin”, mutta tuntuu oudolta heittää tuollainen klöntti nesteen sekaan suurustamaan. No, joka tapauksessa se jauho-öljy-klöntti heitetään kanafondiliemeen ja sekoitellaan. Kun antaa kiehua noin viisi minuuttia, niin kyllä se sinne pikku hiljaa tasoittuu. Sitten lisää tomaattipyre, mausteet, ruokakerma ja juustoraaste. Sekoittele niin että juusto sulaa kastikkeeseen. Sitten enää kaikki ainekset vuokaan. Kaada ensin voideltuun uunivuokaan pastat raakana. Lisää broilerisuikaleet ja sipulit ja lopuksi kastike. Sekoita koko komeus. Kypsennä vuokaa noin 50 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja anna vuoan lämpöhautua vielä noin vartin verran. Tarjoa salaatin kera. Meillä salaatti sisälsi paprikaa, varsiselleriä, kurkkua ja vesimeloonia.

6 kommenttia:

  1. Minä laitan nykyisin aina makaronilaatikkoonkin makaronin raakana. Pitää vain laittaa hieman enemmän nestettä. Ei vaikuta edes kypsymisaikaa radikaalista eikä tule lähellekään yhtä mössöisää. Olen todennut, että esikeittäminen on ihan turhaa energian haaskausta.

    VastaaPoista
  2. täytyy kyllä koittaa makrulådankin kanssa seuraavaksi. säästyy aikaa, vaivaa, tiskiä ja kuten sanoit iina energiaa. meillä makaronilaatikkoa tehdään aika usein, sillä se on koko perheen arkiherkkua!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa suurelta herkulta. Itse suurina lootaruokien ystävänä janoan aina uusia lootareseptejä. Vaikkakin ne ovat niin vaikeita kuvata... :)

    VastaaPoista
  4. tusla: aivan! siksi tähän etualalle onkin laitettu värikäs salaatti :)

    VastaaPoista
  5. Meillä laitetaan tätä huomenna ruoaksi. Kiitos taas kerran hyvästä vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun vanhatkin jutut joskus nousee :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin