maanantai 21. heinäkuuta 2008

Chilipapukastike retrolautaselta nautittuna


Viikonloppuna nautiskelimme ystäviemme mökillä saaristossa. Vene vei meidät paitsi virvelöinnin, saunomisen ja terassilla istuskelun äärelle, myös retrokatetun pöydän ympärille. Eikös vaan ole mainion muotoiset ja väriset muoviastiat!
Siinä auringon paistaessa ja meriveden liplattaessa sitten haarukoitiin herrrkulliset, grillatut sisäfileet vihersalaatilla, perunoilla ja uudella tuttavuudella chilipapukastikkeella. Jälkiruokana nassutettiin marenkeja, mansikoita ja jäätelöä. Isäntäperheemme kesäloman viimeiselle päivälle kilisteltiin proseccoa laiturilla, kun aurinko alkoi maille painumisellaan viilentää iltaa. Meriveden suolainen tuoksu, paljaat varpaat lämmintä kalliota vasten, lasten leikkien seuraamista ja merikotkan kaartelua... nautinto!

Chilinen papukastike
2 sipulia tai enemmän puolikkaiksi renkaiksi pilkottuna
valkosipulia reippaasti
chilimaustettuja papuja tölkistä
loraus vettä
maizenaa

Freesaa sipulit pannulla öljyssä. Lisää pehmenneiden sipuloiden joukkoon pavut ja lämmittele. Lorauta joukkoon vettä joukkoon ja suurusta maizenalla. Tarkista maku, mausta tarvittaessa lisää ja tarjoile. Simppeliä ja hyvää!

2 kommenttia:

  1. Ihanat astiat! Ja tuo muotokin on kiva. Minun tekisi niin kovasti mieli uusia astioita sekä sisälle että myöskin ulkokäyttöön, mutta kun kaapit on jo muutenkin astioita täynnä. Pitäisi jossain välissä oikein kunnolla tutkia mitä kaapit pitää sisällään ja viedä vaikka kirpputorille niitä, mitä ei tule käytettyä. Tuon kastikkeenkin on pakko olla hyvää! Chili, valkosipuli ja pavut on herkkujani.:) Linkittäminen sopii, lisäsin Sillä sipulinkin listalleni.:)

    VastaaPoista
  2. minäkin olen ihan hassuna astioihin(kin) :D minusta nuo sopi tuonne mökille kuin nenä päähän.
    me olemme (pakonkin sanelemana - säilytystilat) luopuneet "turhista" astioista kirpparien kautta tai halukkaille tutuille antaen.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin