lauantai 6. syyskuuta 2008

Maistuva blogitapaaminen


Palasimme juuri oikein maistuvasta blogitapaamisesta Helsingin ydinkeskustasta (vapauttamaan lapsenvahtimme). Oikein paljon kiitoksia Jennille ja Nirsolle upeista puitteista, Pastanjauhajille kutsusta ja kaikille mukavasta seurasta sekä namikkaista tarjoiluista (joista yläkuvassa vain suolaiset). Jäämme odottelemaan reseptejänne vesi kielellä...! Kiitokset tietysti myös hyville lapsenvahdeille aarteidemme kaitsemisesta.




Pieniä makupaloja siitä mitä pöydässä on kun hyvän ruuan ystävät kokoontuvat yhteiseen ruokapöytään


Itse veimme heti alkuun kuohuvan kanssa naposteltavaksi Kylmäsavuporoa rieskaan kiedottuna. Reseptin sain My Iittala-illasta viikolla. Pieniä muutoksia teimme ja näillä mentiin:

200 g kylmäsavuporon paistia (leikkelehyllystä)
1 dl smetanaa
1 dl ranskankermaa
(tai 2 dl smetanaa, mitä nyt kaapissa on)
5 rosmariinin oksaa riivittynä
ripaus sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa
5 neliskulmaista rieskaa

Hienonna kylmäsavuporo. Vatkaa smetana hiukan pehmoisemmaksi käsin ja lisää poro. Hienonna rosmariini ja lisää sekin mausteiden kanssa smetanaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Levitä kelmua työlaudalle ja aseta siihen rieska. Levitä täytettä ohut kerros rieskalle, mutta jätä ylä- ja alareunaan muutama sentti ilman täytettä. Kääri tiukaksi rullaksi kääretostun tavoin. Kääri rulla kelmuun tiukaksi paketiksi. Anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ei kuulemma tykkää huonoa pakastamisestakaan. Poista kelmu ja leikkaa rullasta pieniä suupaloja.

Alkon täti suositteli meille pororieskojen kaveriksi tällaista espanjalaista Anna de Codorníu Brut Reserva kuohuviiniä. Hyvältä maistui ainakin omaan suuhun, vaikken yleensä kuivista kuohuviineistä niin välitäkään. Alkon täti kehui kuoharia pirteäksi, mutta täyteläiseksi, hieman pähkinäiseksi. Kuuntelin asiantuntevanoloista suosittelua pääkenossa ja totesin :"Ok. Annatko kaksi." Oma asiantuntemukseni ei siis viinienkään suhteen ole mitään huippuluokkaa, mutta onneksi aina voi kysyä neuvoa!

Seuraavaa tapaamista odotellessa...!


14 kommenttia:

  1. Kiitos, oli todella hauska tavata. Kuohari oli namia. Samoin sieskaset.

    VastaaPoista
  2. kiitos itsellesi satujatar! se nuori poikaystäväsi oli oikein mukava kokemus, kiitos kun jaoit meille muillekin etkä pitänyt vain omanasi...;)

    VastaaPoista
  3. Mielettömiä kuvia! Kyllä tuo "miesten kamerakerho" kannatti. Oli myös parasta nähdä taas :)

    VastaaPoista
  4. saa nähdä tässä (lähitulevaisuudessa?) mitä muut "toimittajat" kameroineen ovat saaneet aikaiseksi.

    oli kyllä tosi kiva nähdä taas :)!

    VastaaPoista
  5. Mäkin meinasin juuri tulla sanomaan että upeita kuvia! Ja puolityhjän lautasen kuvakin aivan paikallaan ;)

    Ette ehtineet olla mukana osiossa, jossa meidän piti omasta päästä keksiä ja kirjoittaa ylös mielestämme parhaan tarjolla olleen herkun resepti, ja sen mukaan tulee sitten kokata ja blogata tuo ruoka. Aika nappiin arvasin ainesosat - myönnän toki että helpotti kun kyselin jo maistellessani niin tarkkaan mitä rullat sisälsivät ;) Näitä tulee siis nyt myös itse kokeiltua.

    VastaaPoista
  6. kiitos Anna! mustakin tuo murukuva oli jotenkin hieno ja sopi postauksen loppuun mainiosti.

    ahaa! mielenkiintoista nähdä mitä blogeissa tuleman pitää tuo kilpailun tiimoilta. lähdittekö Kamppiin loppuherkkujen kanssa ;)?

    VastaaPoista
  7. Jep, komeita kuvia ovat. Ja seurakin oli hauskaa, vaikkakin tapaaminen jäi aika pikaiseksi. Uusia blogimiittejä odotellessa.

    VastaaPoista
  8. kiitos polkkis kuvakehuista! nyt hiukan mietityttää...hmmm...taisit tulla niin myöhään ettei ehditty edes näkemään? seuraavan kerran sitten!

    VastaaPoista
  9. Saisinko muuten käyttää tuota teidän kuvaa hernepasteijoistani sitten, kun jossain vaiheessa tältä päänsäryltäni kykenen sen blogata? Näyttää niiiiiin paljon paremmalta, kuin yksikään oma otokseni :)

    VastaaPoista
  10. Mari, saat käyttää kuvaamme. Laitan meilitse tuon ja yhden toisenkin vaihtoehdon hernepasteijoista.

    VastaaPoista
  11. Kuvat ovat mielettömän hienoja mutta niin oli pöperötkin! Tällainen fleksarikin lämpesi aivan kympillä pororullille, eikä kai poro ihan kamalan epäeettistä olekaan... ?! Ainakin ihan saakutin hyvää.

    Lettukestejä odotellen, oli kyllä hauska tavata taas. Kiitos.

    VastaaPoista
  12. Oli hauska tavata tosiaan, ja pororullat sekä skumppa oli hyvää, joten kiitokset sipulikeittiölle ja Alkon tädille ;)

    Tosiaan, oikein osuva tuo puolityhjän lautasen kuva tuossa lopussa. Hyvä jos sunnuntainakaan jaksoi vielä mitään syödä!

    Seuraavaa tapaamista odotellessa...

    VastaaPoista
  13. Voih! Kyllä herahti vesi kielelle katsellessa kuvia. Harmittaa melkoisesti, etten päässytkään paikalle, vaikka alunperin olin tulossa :(

    VastaaPoista
  14. Ylimuuli: kiitos kovasti. poron eettisyydestä ole ei hajuakaan, mausta ollaan täysin samaa mieltä. kutsua pukkaa kunhan suuremmat kiireet ehditään hoitaa alta pois :) olikos ne sinun ne herkulliset pähkinät? ja kiva oli nähdä sinuakin!

    oliivia: niin oli mukavaa tavata! meillä syötiin vielä sunnuntainakin teidän loistavaa suklaakakkuanne ja Annan kinuskinmakuisia kökkäreitä - lapsetkin tykkäsivät kovasti!

    virpi: harmi se tietysti on meidänkin puolesta ettemme sinuun tutustuneet, mutta ehkä ensi kerralla? Kuten Muuli tuossa vihjaisikin, meille ollaan järjestämässä (ennen joulua:)?) lettukestit, mutta niistä tarkemmin myöhemmin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin