perjantai 3. lokakuuta 2008

Pinkit punajuurimuffinssit

Bella Vanilla-blogin Rossana oli elokuun ruokahaasteeseen pyöräyttänyt aivan huippuherkullisen näköiset punajuurimuffinssit. Pakkohan niitä oli kokeilla silläkin uhalla että Pastapää hiukan murjottaisi (on nimittäin allerginen). Ja voi voi että oli hyvää! Samettisen pehmeää, suklaista ja maistajien kommentteja siteeratakseni "ei yhtään maistu punajuuri!". Olemme tehneet näitä jo kaksi kertaa. Vinkkinä sanoisinkin, että älä jätä punajuuria suht koht survotuiksi, vaan murskaa ne ihan kunnolla. Pienet juureksen palat eivät saa leivonnaista maustumaan meheväksi vaan rosollimaiseksi ;) . Osan muffinsseista leivon tavallisiin, osan minivuokiin. Kuvassa miniversio.

Tämä vaaleanpunainen kaunotar sopii tähän päivään hyvin, kun meneillään on syöpäsäätiön Pukeudu pinkkiin-päivä, jota toteuttamalla voi rohkaista ja tukea kaikkia jota rintasyöpä koskettaa. Lisää aiheesta täältä. Pastapään mielestä tämä leivonnainen oli helpompi tapa osallistua kuin pukeutua pinkkiin kaulahuiviin :)

PUNAJUURIMUFFINSSIT

Taikina:
75 g kaakaojauhetta (25 g omaa ja 50g naapurista lainattua)
180 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g sokeria
250 g keitettyä punajuurta
4 munaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl sulatettua voita
2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
(suklaata)

Kuorrute:
150 g tomusokeria
1 paketti Philadelphia tuorejuustoa
punajuurien keitinvettä jäähtyneenä

Kuorrute 2 (valuvampi vaihtoehto):
tomusokeria
punajuurien keitinvettä jäähtyneenä ja vettä riippuen siitä miten pinkin päällisen haluat
nompparelleja koristeluun

Kuori ja keitä punajuuret. Säilytä keitinvesi kuorrutusta varten. Laita uuni 180 C. Soseuta keitetyt punajuuret hyvin. Lisää soseeseen munat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää rasvat sekä vanilja ja sekoita. Sihtaa seokseen kuivat ainekset ja sekoittele varovasti. (Lisää suklaa.) Kaada muffinivuokiin ja paista n. 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutte. Lisää haluamasi määrä punajuurien keitinvettä pinkin värin aikaansaamiseksi. Jos kuorrutemassa tuntuu liian löysältä lisää tomusokeria. Kuorruta jäähtyneet muffinit. Anna lasten osallistua ainakin ripsuttelemalla koristeet päälle. Meillä neljävuotias taisi tehdä koko taikinan.

1 kommentti:

  1. Tämä ohje on ollut minulla jo kauan to-do -listalla. Nyt kun lopultakin rupesin ohjetta kopsaamaan ylös, huomasin vasta tuon kaakaojauhe kohdan. Pitänee siis mennä naapurista lainaamaan 50 g kaakaojauhetta! :) Tosin luulen että meidän naapureilta ei kaakaota löydy....

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin