torstai 2. lokakuuta 2008

Porkkanapasta eli Maccheroni alle carote

Porkkanapasta sai innoituksensa Ruokatorstai-kirjasta, mutta eräidenkin aineiden puuttuessa muutin ohjetta aika tavalla. Tällaisilla raaka-aineilla synnytin porkkanapastan:

3 porkkanaa
voita
oliiviöljyä
2 rkl konjakkia
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 kasvisliemikuutiota
vajaa 1 dl maitoa
1 dl ruokajugurttia
mustapippuria
pastaa

Leikkaa porkkanat noin 5 cm pitkiksi tikuiksi. Kuumenna paistinpannussa voi ja oliiviöljy. Paista porkkanatikkuja muutama minuutti. Lisää konjakki, sekoita ja anna nesteen haihtua. Lisää sekaan liemikuutio, maito ja siemenet. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää jugurtti ja hiukan mustapippuria. Sekoita kastike keitettyyn pastaan ja tarjoile.

Tämä oli helppo, nopea ja kevyt ruoka. Mukavaa vaihtelua syödä vaihteeksi kasvisruokaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo ruokatorstai on kovasti kiehtova kirja, mutta vielä sitä on tullut kokeiltua kovin vähän.

    VastaaPoista
  2. ari, meillä sitä on kokeiltu jo aika paljon. ja hyviäkin reseptit ovat olleet! melkein kaikki ovat päätyneet tänne Sillä sipuliinkin. ei kun testaamaan vaan.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin