torstai 18. joulukuuta 2008

Juusto- ja suklaakakku samassa

Loistava yhdistää kaksi herkkua vai mitä?! Ei tarvitse syödä sekä suklaa- että juustokakkua, joten kaloreita tulee nieltyä vähemmän ;D.

Kyseessä on Kannat kattoon-blogin Raunan vinkkaama leipomus, jonka resepti löytyy David Lebovitzin blogista nimellä Cheesecake Brownies. Tein tätä jo aiemminkin, mutta nyt pikkumiehemme pyysi leipomaan kakkua hänen kerhonsa joulujuhliin. Ja nyt muistin ottaa kuviakin.

Nyyttikestipöytään leikkasin palat ihan pieniksi, lähes karkkimaisiksi suupaloiksi joka toimi mielestäni hyvin tämän huippumakean herkun ollessa kyseessä. Kun haluaa maistaa kaikenlaista noutopöydästä, on mukava kun pystyy ottamaan pieniä paloja. Voihan niitä sitten santsata... Ja koska porukasta puolet oli alle metrisiä, ovat pienet annokset tervetulleita.

Helposti toteutettavasta ohjeesta tulee suorakulmaisen piirakkavuuan (23x30cm) verran leipomusta.

Juusto-suklaakakku

6 rkl (85g) (suolatonta) voita paloiteltuna
115g suklaata pilkottuna (Fazerin Sinisestä 200 gramman levystä 4 riviä ja 2 palaa)
1½ dl (130g) sokeria
2 isoa kananmunaa huoneenlämpöisinä
1 dl (70g)vehnäjauhoja
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/8 tl suolaa (ripsautin vain hiukan kun käytin tavallista voita)
1 tl vanilja-aromia

loput levyn suklaasta (n.80g) pilkottuna
200g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
1 iso munankeltuainen
5 rkl (75g) sokeria
1/8 tl vanilja-aromia

Laita vuokaan leivinpaperi. Alkuperäinen ohje suositteli foliota, mutta minä pidän leivinpaperia ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon 1,5 desiä sokeria, munat ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä jauhot, kaakaojauhe, (suola), vanilja-aromia ja suklaapalat. Levitä leivinpaperoituun vuokaan.

Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, keltuainen, 5 rkl sokeria ja vaniljaa. Tipauttele tuorejuustopalluroita suklaapohjan päälle sinne tänne.


Laita ruokaveitsi pystyyn leipomukseesi ja vedä viivoja ylös ja alas. Älä "veitsilöi" seoksia liikaa keskenään jotta kuviomaisuus herkussasi säilyy.

Paista uunissa noin 35 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen leivinpaperista irroittamista ja leikkaamista.

Suklaa-juustoherkku säilyy kuulemma ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa pari päivää, eikä kärsi pakastamisestakaan. Tästä meillä ei ole kokemusta, sillä kaikki on syöty heti :).

MUISTAKAAHAN POSTATA AJOISSA RUOKAHAASTE-EHDOKKAANNE. ENÄÄ 3 PÄIVÄÄ AIKAA!

13 kommenttia:

  1. Oijoijoijoi. Nyt en enää kestä. Pakko saada herkkuja!

    VastaaPoista
  2. :D. jos makean himo on iskenyt, tällä se takuulla lähtee! on meinaten niiiiiin makeaa.

    VastaaPoista
  3. Ei voi sattua: mä tein viikonloppuna myös suklaabrownieseja, mutta cheryl yardin reseptillä. Itseasiassa etsin noita Davidin brownieita ja päädyin omaan kirjahyllyyni... Auh miten hyvän näköisiä. Olen omiani syönyt viikon aamukahvin kanssa ja voiko päivä alkaa paremmin kuin suklaalla?

    VastaaPoista
  4. Rossana: ei voi! kaikki mikä alkaa suklaalla on hyvä :).

    nyyttäreistä jäi muutama pala tätä herkkua, mutta jätin ne visusti kerhotädeille. Neljävuotias kyllä meuhkasi että ne pitää ottaa mukaan, mutta kun on tullut herkuteltua niin hirveästi... enkä usko että lähipäivät tuovat siihen muutosta :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä! Tätä voisi tehdä jouluksi kotiinviemisiksi :)! Ruokahaasteeseenkin kiinnostaisi osallistua, mutta en taida nyt töiltäni ehtiä kehittelemään mitään :/.

    VastaaPoista
  6. venla: Minustakin lopputulos oli onnistunut. Ekalla kerralla sekoittelin päällisiä liikaa, nyt maltillisemmin. Leikkaamissani pikkuruisissa paloissa "kuviointi" ei kylläkään tule näkyviin.

    voi harmi että pitää NIIN kiirettä ettei ruokahaasteeseen ehdi ;). palaahan kuitenkin äänestämään kun sen aika on!

    Rossanalle vielä: millainen resepti se sinun leipomasi oli?

    VastaaPoista
  7. Juustoinen suklaakakku voisi tosiaan taipua jouluherkuksikin, tosin ei taida olla erityistä tarvetta, kun niitä herkkuja riittää. Talveen sopiva tuhti paketti kuitenkin, hm, ehkä loppiaiseksi.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Kamalaa kun taas tuntuu ettei ole mitään ideaa eikä aikaa tehdä haasteruokaa! Ja aihe on niiin hyvä. Vaan saas nähdä, nyt on vaan työt ja muut vieneet kaiken ajan ja innovaatiovoiman etten ole jaksanut kokata oikeastaan yhtään mitään. Evässalaatit ja mikroleipää.

    Onneksit täällä porisee ja paistuu, tuoksut tulee melkein kuvista jo läpi :-P

    VastaaPoista
  9. Satunnainen vierailija29. maaliskuuta 2009 klo 15.12

    Heti meni kokeiluun ja on jo uunissa. Ihana suklaanhimon taltuttja.

    VastaaPoista
  10. Satunnainen vierailija30. maaliskuuta 2009 klo 8.58

    Vielä palatakseni asiaan. Suklaaksi laitoin tummaa suklaata, niin se taittoi makeutta hyvin, että toimii niinkin. Ja oli HYVÄÄ!!! Kiitos ja onnittelut 1-vuotiaale blogille!

    VastaaPoista
  11. Satunnainen vierailija: ihanaa että onnistui. tämä on kyllä herkuinta herkkua...!

    on aina tosi hienoa, jos joku innostuu postaamistamme resepteistä, olkoonkin vaikka toisten alkuperäisiä. ja vielä mukavampaa on että palasit siitä tänne kertomaan.

    kiitokset onnitteluista!

    VastaaPoista
  12. Kiitos tästä! Tuli aivan mahtavia. :)

    VastaaPoista
  13. Ompas Minna kiva kuulla! Maistuisi kyllä nytkin pala tai kaksi, heti aamupalaksi :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin