lauantai 31. tammikuuta 2009

Vasikanleikerullat perunatäytteellä gorgonzolakastikkeessa


Gorgonzola on suurta herkkuani, kuten kaikki sinihomejuustot. Tähän ruokaan tuota herkkujuustoa tulee! Muutenkin ohje on aika mielenkiintoinen tapaus, vaikka saattaa vaikuttaa ensilukemalta hankalalta tehdä mitä se ei kyllä ole. Ruuan nimi Italiaksi on ”Involtini di vitella con patate e gorgonzola". Neljään annokseen tarvitaan:

4 vasikanleikettä (ohueksi nuijittuna koko noin 10x20 cm)
5 perunaa
150 g gorgonzolaa
oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1,5 dl maitoa
1 lehtisellerin varsi
voita
suolaa ja pippuria

Keitä perunat kuorineen. Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä lehtiselleristä neljä lastua per ruokailija. Silppua loput hienoksi. Kuori kypsät perunat ja paloittele pienemmäksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja heitä sekaan murskatut valkosipulit. Kaada joukkoon perunat paistumaan. Paistele kunnes perunat saavat hiukan väriä. Heitä sekaan vielä hienonnetut lehtisellerit. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murskaa seos puuhaarukalla tai muussinuijalla muussiksi. Nestettä ei tarvitse lisätä, ellei seos ole ihan tolkuttoman kovaa ja kokkareista. Seoksen pitääkin pysyä koossa.

Jaa seos neljään kekoon. Muotoile kustakin 10 cm pitkä pötkylä ja nosta yksi pötkylä jokaisen vasikanleikkeen toiseen päähän. Rullaa leikkeet kiinni ja sulje rulla tarvittaessa tikulla. Paista rullia pannulla hetki joka puolelta niin että saavat hiukan väriä. Nosta rullat pois pannulta voideltuun uunivuokaan.

Kaada maito pannulle ja murenna sekaan gorgonzola. Kuumenna seosta kunnes gorgonzola sulaa. Kaada gorgonzolakastike uunipannulle liharullien päälle. Kuumenna leikerullia 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Asettele rullat lautaselle, kastiketta ympärille ja kunkin rullan päälle lehtisellerilastuja.

Loppuun hiukan sumuista tunnelmaa Venetsiasta:



7 kommenttia:

  1. Kauniita sumukuvia! Gorgonzola onkin tosi hyvää; syön sitä tosi harvoin, mutta kyllä se on herkullinen juusto!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia. varsinkin tuo puistonpenkkikuva. Mulla on ihastus kuvata tyhjiä puistonpenkkejä. Niissä on odotuksen tai lähdön tunnelma. Tai jotain :)
    anne

    VastaaPoista
  3. Yaelian: niin minustakin! niihin tuli jollain tavalla hiukan aavemainenkin tunnelma. sinä aamuna oli tosiaan tiheä sumu muutaman tunninkin. kuvat on otettu aika läheltä lasten leikkipuistoa.

    Gorgonzola on juu Pastiksenkin mielestä huippuhyvää ja hän nauttii sitä -sanoinsinko- knööleittäin. Itse nautiskelen sitä pienempiä annoksina ;)

    almastiina/anne: niin on minustakin! sain täältä yksi päivä kuvattua punaisen penkin, jossa on kirjoitusta selkämyksen pienoissa kuin riveissä. ehkä laitan sen joku päivä tännekin.

    olen miettinyt, että tuo penkkikuvassa oleva "katos" on varmaan tosi kaunis kesällä kun köynnökset ovat vihreinä ja ehkä kukassakin.

    VastaaPoista
  4. tosi hienoja kuvia!

    mulle tuli kaamee nälkä kun kattelin noita ruokakuvia, vaikka suurin osa raaka-aineista olikin ihan täysiä mysteereitä. ;)

    ja don't worry, lekurissa kävin hetimiten. vaan kun ei sekään tiennyt mistä on kyse... O.O

    terkkuja kaikille!

    VastaaPoista
  5. rakas hönö P.

    kiitos! tervetuloa vaan paikanpäälle katsomaan maisemia joista kuvat on otettu sekä maistelemaan sapuskoja!

    onko olo jo helpottanut? toivottavasti!

    VastaaPoista
  6. Nam, gorgonzolaakin olisi kaapissa kun tuli hankittua sitä muihin tarkoituksiin reiluhko pala. Pitäisiköhän näitä kokeilla ensi viikonloppuna...

    Vuoroin kuolaten, vuoroin kadehtien luen ja katselen kuvia. Tahdon Italiaan!

    VastaaPoista
  7. Oijoi olen reissusta tultuani lukenut teidän Italian juttujanne kateellisena :). Teillä on niin ihanat herkuttelut siellä kauniissa Venetsiassa. Sitten vielä gorgonzolaa ja vasikkaa... Huoh...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin