tiistai 12. toukokuuta 2009

Juustogratinoidut parsat

Painetun Me-lehden tuoreessa numerossa oli heti ensimmäisellä sivulla mainos, jossa oli houkuttelevan tuntuinen parsaohje. Lisäsin hiukan juuston määrää, koska esimerkiksi parmesaania ei voi olla koskaan liikaa. Ohjeessa parsat pilkottiin, mutta halusin tarjota ne kokonaisina. Gratinoidut parsat toimivat Äitienpäivänä pääruualla lihan kaverina. Tarvittiin:

1 nippu tankoparsaa
vettä, suolaa, sokeripala
125g mozzarellapallo raastettuna
reilu 50 g parmesaaniraastetta
rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
½ dl hunajaa
1 kananmuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja leikkaa tyvestä kanta pois. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja suola. Keitä parsoja pari minuuttia, niin että jäävät vielä napakoiksi. Nosta parsat kylmään veteen jotta kypsyminen loppuu. Kuivaa parsat talouspaperin päällä ja asettele ne laakeaan uunivuokaan. Sekoita loput aineet keskenään. Kaada seos tasaisesti parsojen päälle. Gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin ruskeapilkkuinen. Tarjoile lihan kaverina. Tämä setti riittää 2-4 hlölle.

10 kommenttia:

  1. Herkullista parsaa uunissa, pitää tätä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. arleena: sinähän pistit ihan runoksi :)

    VastaaPoista
  3. Oih, tää näyttää kyllä aivan ihanalta! Mä en ole yleensä keväisin innostunut parsasta sen kummemmin mutta nyt jotenkin sitä tekee mieli koko ajan. Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  4. oli kyllä hyvää. taidettiin vetäistä kahdestaan Pastiksen kanssa neljän hengen annos :D

    parsaa kyllä tulee nyt joka tuutista, joten kyllä sitä helposti rupeaa tekemään mieli. nam!

    VastaaPoista
  5. Hehee, nuo neljän hengen annokset ovat välillä aika suhteellinen käsite :)

    Yleensä meillä käy samoin mutta keittojen kanssa käy usein taas päinvastoin, maanantaina tein Ruokatorstaista paprikaista broilerikeittoa ja eilen (kun siitä oltiin syöty seitsemän kertaa) mun oli pakko heittää loppu pois.. Joku päivä mä vielä opin arvioimaan reseptien suhteellisia annosmääriä!

    VastaaPoista
  6. Ai ai, parsa on tähän aikaan vuodesta todellakin parasta ruokaa mitä rahalla saa! Gratinoituna en ole koskaan parsaa maistellut joten tämä lienee seuraava testattava asia. Kiitos inspiraatiosta! ;)

    VastaaPoista
  7. Jytis: Ruokatorstaissa olen huomannut juu saman asian. neljän hengen kaalilaatikosta teimme puolikkaan version, joka oli mielestämme passeli noin kuudelle :P

    tällaisten lisäkkeiden suhteen on tietysti arvioitava se mitä muuta lautasella on. mutta jos jotain ruokaa ei ole tehnyt aiemmin, ei voi tietää miten herkulle se sitten maistuukaan...riittävyys on tietysti paljolti kiinni myös ruokaseurasta. ja ja :)

    Insanity_: oi, ollos hyvä! tästä kyllä kannattaa inspiroitua, hyvää oli!

    VastaaPoista
  8. Luulettekos, että tämä juustosoosi kävisi muullekin kuin parsalle? Mielessä on läjä juureksia. Ja juustoina on kermajuusto ja gouda, ei mozzaa tai parmaa. Mietin lähinnä, että jos tekis melko ison satsin, pari munaa ja hunajaa, niin sopiikohan se hunaja näihin? Punajuuriin varmaan ainakin, meinasin myös lanttua, porkkanaa ja varmaan palsternakkaakin. Pitäis keksiä illan ruokavieraille kasvislisäke pihveille, ovat jonkin verran rajoittuneita ;-) Mutta uunissa käynyt juusto on heistä hyvää! Pitsa on kuitenkin pois laskuista ruokavalion vuoksi.

    Ideoita? :-D

    VastaaPoista
  9. Ai muistin juuri, että kaapissa olisi pestoakin... Saiskohan siitä jotain... Himottais tehdä nachopaistos mutta nekin kiellettyjen listalla, miten kasviksista tehdään sellainen :-D

    VastaaPoista
  10. omasta mielestäni hunaja menee just punajuuren ja ainakin palsterin, sipulin, valkosipulin ja porkkanan kanssa. muista ei kokemusta. entä parsakaali?

    meillä on parin tunnin päästä myös piffiä (kyytön entteriä grillattuna) ja ajttelin laittaa oheen jotakuinkin tätä: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3500&rname=juureskakku siis nyt jo pilkkomaan!

    kiva kun vanhoihinkin juttuihin tulee kommentteja. että ei niitä ihan turhaan täällä jemmata. vaikka täytyy tunnustaa että tämä rupeaa toimimaan jo omana keittokirjanakin. aika pian tulee 500 postausta täyteen.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin