tiistai 12. toukokuuta 2009

Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienet

Tämä keitto löytyi Me-lehden webbisivuilta ja se sopi hyvin alkukeitoksi Äitienpäivän vähähiilari-menuuseen. Alun perin keitto on tarkoitettu kahdelle hengelle, mutta alkukeittona sillä serveerasi neljää. Ainekset:

1 nippu vihreää parsaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 dl kermaa
6 isoa basilikan lehteä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun:
1 rkl voita
2 tl hunajaa
6 herkkusientä
suolaa, rouhittua mustapippuria

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvestä pienet palat pois (pari senttiä). Pilko parsat ja pane palat, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma ja basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kullanruskeiksi. Mausta. Tarjoa sienet keiton kanssa.

2 kommenttia:

  1. tosi ihania parsaareseptejä täällä on kokattu :) Tämä keitto etenkin tuntuu ihanalta.

    VastaaPoista
  2. Nelle: oli kyllä hyvää! minusta parsakeitto oli myös erityisen kaunis vaaleanvihreän värinsä ansiosta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin