sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Grilli-loimu-savulohi

Kalan grillaaminen on joskus ollut hankalaa kun kala tuppaa hajoamaan helposti kypsyessään. Ratkaisu tähän hajoamisongelmaan on halsteri. Halsterissa kala pysyy paikallaan ritilöiden välissä. Samalla tuli testattua uuden grillimme soveltuvuutta kalan grillaamiseen. Tämä kokeilu oli eräänlainen sekamuoto grillaamista, loimulohta ja savulohta. Maustaminen nimittäin jäljitteli appiukon savukalan mausteita, toisaalta joskus liekit nuolivat kalaa tehden halsteri-lohesta loimulohta. Ja lopulta hiilloksessa tästä syntyi grillattua lohta. Tarvitaan:

2 lohifilettä
karkeaa suolaa
sitruunapippuria
(puntti) tuoretta tilliä silputtuna
hunajaa

Suolaa kala karkealla suolalla hyvissä ajoin ennen grillaamista. Voit laittaa hunajaa lukuun ottamatta muutkin mausteet pintaan. Anna maustua vähintään tunti. Sivele kala juuri ennen grillaamista hunajalla lihapuolelta, ei nahan päältä. Grillaa miedossa hiilloksessa noin puoli tuntia-tunti riippuen hiilloksen voimakkuudesta. Sivele välillä lisää hunajaa kalan pintaan, jotta kala pysyy mehukkaana. Irrota kypsä kala halsterista ja aseta tarjolle. Nam!

2 kommenttia:

  1. Monivaiheista lohta. :) Näyttää superherkulliselta, savulohi on hyvää, loimulohi on hyvää grillatusta nyt puhumattakaan!

    Kyllä mun pitää elokuussa tulla kylään maistamaan kallioimarresnapsia ja katseleen kun Hyppysellinen polttaa grillissä keittiövälineitä.. :D

    VastaaPoista
  2. Veera: se on!

    heh heh...:D grilli on niin Pastiksen valtakuntaa, että mä polttelen keittiöpyyhkeitä ja muita ihan kaasuhellan voimin (vain) ;)

    Lämpimästi tervetuloa vaan! Joko sulla on se kortti?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin