tiistai 16. maaliskuuta 2010

Paahtopaistia salaattipedillä

Ihan vaan todisteeksi: syödään meilläkin joskus salaattia ihan pääruokana. Liian harvoin kylläkin, sillä sen kerran kun salaattia näin teemme, maistuu se hurjan hyvälle!

Innoitus tähän lautaselliseen lähti siitä että jotain piti saada nopeasti nälkää kurnivaan vatsaan. Jukan isältä ruokatuliaisiksi saatu Blazen sitruunabalsamietikkasiirappi kummitteli myös takaraivossa, varsinkin kun Mari Kurpitsamoskassaan oli hehkuttanut sen viikunaista serkkua.

Sitruunainen siirappi oli ihan ok, muttei mitenkään hurjan erikoinen. Tuo pullo tulee kyllä käytettyä, mutta tuskin ostamme uutta. Viikunaversio silti kiinnostaisi, josko siitä löytyisi hiukan makeutta. Nyt sitruuna tuntui jatkavan balsamiviinietikan kirpeyttä, mitä minä en ainakaan kaipaa yhtään enempää.

Salaatissa ei ole kummemmin reseptoitavaa. Laadukkaita raaka-aineita päällekkäin kerrostettuna - nam! Erityisen kauniina pidin salaatin pikkuruisia, luomuisia vuonankaaleja ja hurjan maukkaana Kestolihan tiskiltä ostettua paahtopaistia. Krutonkeja esittävät leivänpaahtimessa paahdetut, pilkotut ranskanleipäviipaleet.

4 kommenttia:

  1. Viikunaversio on hurjan hyvää! Sopii broilerisalaatteihin ja miksei muihinkin (niihin olen tainnut enimmäkseen käyttää), mansikoitakin siihen kesällä dipattiin. Makeutta löytyy.

    Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Luettua tulee mutta kommentoimaan olen laiska.

    Ruska

    VastaaPoista
  2. Ruska: no entisestään lisääntyy kiinnostus tuota viikunaista tuotetta kohtaan. voi kun olisikin jo kesä ja saisi dippailla mansikoita...vaikka suoraan äidin pellosta. sitä odotellessa...

    Kiva jos blogimme miellyttää!

    (mä en tajua miksi ton LinkWitinin linkkamaan kanasalaatinkuvaan on ollut pakko ottaa tuo ei-niin-hyvinvoivan-näköinen rehu mukaan :D. ja siis ite olen kuvan ottanut)

    VastaaPoista
  3. Merituuli, kokeile vaikka pastaa katkaravuilla, ja freesaa katkaravut siihen päälle öljyssä, valkosipulissa ja siinä siirapissa... Ja voi siihen laittaa lisäksi vaikka porkkanatikkujakin jne...

    VastaaPoista
  4. Nelle: mikä jottei voisi kokeillakin, kiitos vinkistä! tonallaan salaatin lisukkeenakin oli ihan ok, mutta tosiaan lorautan mieluummin pelkkää balsamicoa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin