maanantai 27. syyskuuta 2010

Haperohamppi


Odotellessani bilekuvia kotiin (Jukka viettää aikaansa parhaillaan työmatkalla -vai oliko se sittenkin suklaan/viinin/parmesaaninhakukeikka?) pläjäytän teille tällaisen lyhyen jutun.

Taannoin löytämiemme haperoiden lakit päätyivät pyöreiden ruisleipien väliin ikäänkuin pihveinä. Sitä ennen ne vain paistettiin pannulla ja maustettiin soijalorautuksella. Salaatin virkaa hoiti onnistuneesti isomaksaruoho. Muuten "hampurilaisen" sisään pruutattiin ketsuppia ja sinappia ja vuoltiin hiukan cheddaria. Maistui, kyllä! Tämä eväs onnistuisi mainiosti maastossakin kun pakkaisi vain leivät mukaan.

Väsyneestä postauksesta  huolimatta (kiitos kysymästä, olen) tämä leipä oli oikein maukas ja eri tekstuureiltaan mielenkiintoinen!

5 kommenttia:

  1. Olivat kuule ihan madottomia ja muutenkin herkkuja!

    VastaaPoista
  2. Kiva hampurilainen!:) Mukavasti edelleen löytyy sieniä. Haperoita täällä ei enää kauheasti ole, mutta muita sieniä niidenkin edestä. Lampaankääpiä keräsin taas pari päivää sitten ison korillisen. Koivunpunikkitattejakin on niin paljon kuin kerätä viitsii.

    Herkkutattejakin olen nyt ihan hyvin löytänyt. Eilen olin puolukassa Koomankankaalla, joka on tuossa matkan varrella Köyliön suuntaan lähdettäessä.;) Puolukoita poimiessa keräsin myös muovikassillisen vastaan tulleita herkkutatteja. Ihmeesti tatteja sieltä löytyi siitä huolimatta, että Koomankankaalla käy paljon sitä väkeä, joka kerää tatteja Dalla Vallelle myytäväksi.

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö mitä tuli mieleen? Ihanan italialaisen anoppini tekemät sienipihvit - hän ottaa haperoiden tai joidenkin täällä myytyjen isojen sienten hatut (olen toivottoman sieni-sivistymätön), leivittää ne ja laittaa uuniin. Rapsakaksi paistuneet "pihvit" syödään leivän välissä tai salaatin kera. En ollutkaan enää muistanut koko reseptiä, joka itse asiassa käy hyvin syksyyn. Ja kotoa löytyy 5 kiloa Suomesta raahattua ruisleipää :)

    VastaaPoista
  4. kmsu: minä en olekaan hetkeen käynyt sienimetsällä kun on pitänyt hiukan kiirusta. ans kattoo ehtisikö vaikka viikonloppuna. vai löytyy siltä suunnalta nyt herkkutattejakin - hyvä juttu :)!

    Italiansalaatti: Voi kuinka hyvältä kuulostaa tuokin! leivitys tuo varmaan ihanaa rapsakkuutta sieniin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin