lauantai 23. lokakuuta 2010

Mausteinen porkkanakeitto savukalalla

Aloituskuvana on savukalan pyrstö, koska lautaskuva ei ole makunsa mittainen. Keitto oli oikein syksyisen maistuvaa, kun torilta taas oli hamstrattu kilotolkulla hyviä porkkanoita ja sipuleita sekä kalamyyjältä ostettu kotimaista savusiikaa.

Ohje on Jens Linderin "Vanhan ajan keittiö"-kirjasta. Keitto pärjää kuulemma myös ilman kalapaloja, mutta suutuntumaan ne tekevät kaivattua mielenkiintoa.

SAVUKALA-PORKKANAKEITTO
4 annosta pääruuaksi

1 silputtu valkosipulinkynsi
i pieni silputtu sipuli
3 porkkanaa ohuina viipaleina
1 rkl voita
1 litra vasikanlientä
2 rkl kapriksia
1 maustemitta tabascoa tai vastaavaa, meillä tulista chilikastiketta
mustapippuria
1 dl ranskankermaa
½ limetin mehu
lämminsavustettua kalaa, meillä puolikas savusiikaa

Paista sipuleita ja porkkanoita voissa suuressa kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vasikanliemi, kaprikset ja tabasco. Keitä hiljalleen puolisen tuntia kannen alla.

Nyt keitto kehotetaan sekoittamaan tasaiseksi jäähdyttämättä sitä, mutta arvelimme painovirhe paholaisen iskeneen - kuvasta päätelleen tässä kohtaa tarkoitetaan soseuttamista vaikkapa sauvasekoittimella.

Mausta mustapippurilla. Lisää ranskankerma sekoittaen tasaiseksi. Lisää limettimehu.

Murenna savukala keittoon ruodottomana ja kuumenna keitto. Meillä tosin kuumennettiin keitto ja lisättiin valmiiseen annokseen kalat. Tarjoile heti.
Muista osallistua "Kiehuu!"-kirjan arvontaan. Kommentteihin on tullut hienoja pohdintoja lähiruokaa koskien - sinunkin versiotasi kaivataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin