perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kevättä rinnoissa ja kuhassa

Meillä oli kokanainen kuha jääkaapissa, mutta resepti uupui. Myös inspiraatio oli kadoksissa. Ajattelin totutusti paistaa kuhan suomustettuine nahkoineen pannulla. Vaihtoehto ei olisi ollut huono, mutta vain niin kovin moneen kertaan käytetty.

Ennen ruuanlaittoa selailin juuri postilaatikkoon pätkähtänyttä Kotivinkkiä ja sieltä se inspiraatio sekä resepti sitten löytyivätkin: kesäkurpitsa-pekoni-kalarullat. Kaikkea löytyi vielä sopivasti jääkaapista.

Kokkaillessa keittiöön levisi ihana sitruunan tuoksu. Se yhdistettynä kauniin vihreään kesäkurpitsaan ja lämmittäviin, kirkkaisiin auringonsäteisiin antoi lupauksen kevään saapumisesta. 
Ruoka oli makuumme oikein hyvä, hieman erilainen kala-annos. Höyläsin kurpitsat kuorimaveitsellä, joka teki ohuen ohutta jälkeä. Rullaaminen oli näin helppoa, mutta luulempa että makua olisi saanut enemmän hiukan paksummilla suikaleilla. Valkosipulin unohtuminen setistä ei haitannut. Timjamia pistimme marinadiin paljon reippaammin kuin ohjeessa.
Resepti on Marja Samulin käsialaa. Meillä rullat tarjottiin fenkolisalaatin kanssa.

KEVÄISET KUHA-PEKONIRULLAT

400-600 g siika- tai kuhafilettä
½ pientä kesäkurpitsaa
pekonisiivuja ½ per rulla
merisuolaa
valkopippuria
öljyä paistamiseen
coctail-tikkuja

MARINADI
2 ½ rkl oliiviöljyä
1½ rkl sitruunamehua
(1 murskattu valkosipulinkynsi)
1-3 rkl tuoretta timjamia

Sekoita marinadin ainekset laakeassa astiassa. Laita kalafileet sekaan. Kalafileet tulee olla ainakin suomustettu. Peitä astia ja anna marinoitua tunti.

Pese kesäkurpitsa ja höylää siitä siivuja. Paista siivut nopeasti öljytilkassa ja pistä talouspaperin päälle valumaan.

Levitä marinoituneet, valutetut kalafileet leivinlaudan päälle. Säästä marinadi. Leikkaa fileet sopivankokoisiksi paloiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Jaa paistetut kesäkurpitsasiivut kalojen päälle, joihinkin pistin kesäkurpitsaa molemmin puolin. Kierrä setti rullalle. Kääri rullan ympärille pekonia, meillä riitti puolikas pekonisiivu per rulla. Sulje rulla hammastikulla niin että paketti pysyy kasassa.
Paista pekonipitoisiin rulliin nopeasti väriä pannulla.

Nosta rullat uunivuokaan ja kaada päälle loppu marinadi. Kypsennä rullia uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoa heti.

Fenkolista ja kuhasta on puhuttu just sillään myös Tsajut-blogissa

9 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta! Tämä voisi olla meidän keittiöön sopiva kalaresepti - emme ole aivan ylimpiä kalan ystäviä, mutta tämä yhdistelmä tuntuu houkuttelevalta! :) Tuohon voisi varmaan kokeilla myös jotain muuta, täällä myytävää vähäruotoista kalaa.. Kivaa sunnuntai-iltapäivää sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Italiansalaatti: No teillähän onkin mahdollista syödä kaikkia muitakin ihania mereneläviä tuoreeltaan, vaikka mustekaloja...Uppoaako ne paremmin?

    Mukavaa sunnuntain jatkoa sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Onpas hyvännäköistä ruokaa. pitää poimia ihan ohjetta talteen, kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Ollos hyvä Johanna! Itse kiitän Kotivinkkiä ;)

    VastaaPoista
  5. No jopas, ja minä kun ajattelin olevani jotenkin omaperäinen kääriessäni kuhan rullalle. :o Onneksi sentään tuli se ohje laadittua jo puoli kuuta sitten, niin ei ainakaan plagioinniksi mennyt. Hyvältä tämäkin kyllä kuulostaa. :D

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Kanttarelleilla täytetyt kuhafileet kuulostavat hurjan hyville!http://ketunkeittio.blogspot.com/2011/03/kuha-walewska-uudella-tavalla.html

    VastaaPoista
  8. Hei! Kokeilin tätä ohjetta viikonloppuna ja lopputulos oli kyllä mukava. Pekonin sijasta käytin serranoa, se oli ehkä aavistuksen liian hallitseva. Mutta olipa muuta, kuin "paista voissa pannulla". Ja kesäkurpitsa oli oikein maukasta tässä, toi kivaa väriäkin ruokaa. Sahramiriisiä oli lisäkkeenä. Hauesta meinaan tätä kokeilla myös, koska sitä en yleensä oikein saa maistumaan sen enempää hongalle kuin haavallekaan, jospa tässä pekoni/kinkku tekisi tehtävänsä.

    VastaaPoista
  9. Meilläkin olisi haukifileitä pakkasessa, joten tästä oli hyväksi vinkiksi :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin