lauantai 14. toukokuuta 2011

Hauki-kapriskuorukat

Näitä friteerattuja kalataikinajuttuja on tullut postattua tässä blogissa aika lähiaikoinakin. Siitä viis, molemmat ovat ansainneet paikkansa. Meillä näitä haukipitoisia mussutettiin vappuna, Jukan väkästäminä.

Pidemmittä puheitta pitkähköön reseptiin, jonka turska vaihtui siis meillä pakastimesta löytyneeseen haukeen. Ohje on Maittavat tapakset-kirjasta (Parragon books). Tästä pikkukirjasta on löytynyt monia kivoja tapas-herkkuja.

HAUKI-KAPRISKUORUKAT
12 kpl

350 g valkoisia kalafileitä, meillä hauki
3 dl maitoa
4 rkl oliiviöljyä tai voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
4 rkl karkeasti pilkottuja kapriksia
1 tl paprikajauhetta
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
3 rkl pilkottuja, tuoretta silolehtipersiljaa
1 muna rakenne rikottuna
2,5 dl tuoreita, vaaleita leivänmuruja
(1 rkl seesaminsiemeniä)
rypsiöljyä uppopaistamiseen
suolaa ja pippuria
(sitruunalohkoja ja lehtipersiljaa koristeluun)
majoneesia tarjoiluun

Pane kala suureen paistinpannuun. Kaada sekaan maito ja mausta maun mukaan. Kiehauta. Vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla 8-10 minuuttia tai kunnes kala halkeilee helposti. Ota kala pihdeillä pannusta. Ota maito talteen. Paloittele kala poistaen nahka ja ruodot.

Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Hauduta sekoittaen minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää säästämäsi maito vähitellen jauhoseokseen. Laita kattila takaisin liedelle. Kiehuta hitaasti ja sekoita kunnes seos sakenee.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää kala ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kaprikset, paprikajauhe, valkosipuli, sitruunamehu ja persilja. Sekoita. Levitä kalasekoitus vuokaan ja anna jäähtyä viileäksi. Peitä ja säilytä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

Kun kalasekoitus on jäähtynyt, kaada vatkattu muna lautaselle. Levitä leivänmurut (ja seesaminsiemenet) toiselle lautaselle sekoittaen. Jaa kalasekoitus 12 annokseksi. Muotoile jauhoisin käsin 7,5 cm:n pituisia kuorukoita (yeah right :D!). Kasta kuorukat vatkatussa munassa yksi kerrallaan ja pyörittele sitten leivänmuruseoksessa. Pane kuorukat lautaselle ja anna jäähtyä tunti (tai sitten ei lainkaan kuten Jukka).

Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Uppopaista kuorukoita erissä 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Nosta kuorukat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

koristele halutessasi ja tarjoa majoneesin kanssa, johon voit dipata kuorukoita. Linkkaamaani dippiin voi toki vaihtaa mausteita. Itse ainakin jättäisin curryn tässä yhteydessä pois.

3 kommenttia:

  1. Oli tosiaan kiva tavata Valiolla, vaikka, kuten sanoit, ei paljon ehditty jutella, harmi!
    Ihania kutsuja tulee sähköpostiin, mutta lähes kaikki on pääkaupunkiseudulla, jouduin niistä aina valitettavasti kieltätymään, matka on tässä tapauksessa liian pitkä vaan käymään tilaisuuksissa =( tosin Valion kutsua en edes miettinyt, että osallistuisinko =)
    Mutta toivottavasti nähdään vielä!!
    Sulla on ihania juttuja täällä blogissa, täytyykin tutkia tarkemmin!!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirsi: Tervetuloa tutkailemaan vaan :). Varmasti nähdään tulevaisuudessakin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin