perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kampasimpukat grilliin limellä maustettuna

Teimme nyt ekaa kampasimpukoita grillissä ja tykkäsimme! Mielestäni kaksi kampasimpukkaa on passeli määrä alkupalaksi.

LIMEKAMPASIMPUKAT GRILLIIN

10 kpl kampasimpukoita
2 lime
1 keltuainen
5 rkl voita
oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Raasta yhden limen kuori. Purista ulos mehut. Laita puolet kuoriraasteesta ja mehusta kampasimpukoiden päälle astiaan. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.

Sulata voi. Vatkaa munankeltuainen ja jäljellejäänyt limenmehu ja -kuoriraaste keskenään, kunnes ovat seos on vaaleaa ja pehmeää. Lisää joukkoon sulatettu voi ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee.

Sivele kampasimpukat hyvin öljyllä ja laita halutessasi varrastikkuihin. Hyvä öljyäminen on tärkeää, sillä meillä osa otti turhan napakasti kiinni grilliritilöihin. Grillaa molemmilta puolin noin 3 minuuttia.

Tarjoile grillatut kampasimpukat limevoin ja limelohkojen kera, jotka voi sitten vielä puristella kokonaisuuteen. Meillä koristeena vielä lehtipersiljaa.
Miekkavartaat olivat aika rouhean kokoiset simpukoille, mutta lättänä muoto oikein passeli. Nyt simpukat eivät pyörineet varrastikun ympärillä käännettäessä.

6 kommenttia:

  1. Tuota pitääkin kokeilla, on jämäyttänyt kampasimpukat grilliritilään lahjakaasti, vartaisiin siis seuraavalla kerralla. Pakastimessani on nyt oikein pieniä kampasimpukoita, peukalonpään kokoisia, mitenkähän ne pitäisi viritellä, etteivät ole yhtä pistoreikää vaan?

    VastaaPoista
  2. Minäkin täällä huokailen! Kampasimpukat ovat niin hyviä!

    VastaaPoista
  3. Campasimpukka: Ehkä niille riittää vaan kunnon öljyäminen? Onko sinulla niin pienireikäistä ritilää että saat ne pysymään?

    Nanna ja Yaelian: :). On, hyviä on!

    VastaaPoista
  4. Onpas kiva blogi sinulla! Kampasimpukat ovat niin herkkua.


    -Heidi

    VastaaPoista
  5. Kiitos Heidi-Haidi :)! Me tehdään aika paljon näitä juttuja perheenä, joten blogi on meidän, ei minun. Nillitystarkennus ;).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin