keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Jallusilakat

Ei kovin näyttävää, tiedän.

Jukka kokeili tänä vuonna tehdä silakoita kolmessa eri viinaseoksessa. Hunajarommi ja GT eivät oikein toimineet. Niissä maistui "väkevä" kyllä, muttei toivotut maut kuitenkaan. Jallusilakat sen sijaan maistuivat vienosti jallulta ja näistä pidimme.

SILAKOIDEN GRAAVAUS NOPEASTI
300g silakkafileitä
2 ½ dl vettä
¼ dl etikkaa
½ tl suolaa
ripaus sokeria

Nylje silakkafileet. Pane silakat etikkaliemeen (vettä, etikkaa, suolaa ja ripaus sokeria). Anna olla viileässä väh. 3 tuntia. Valuta huolella.

JALLUSILAKAT
50 g graavattuja silakoita
1 cl jallua
½ dl vettä
2 tl sokeria
½ tl suolaa
pari tippaa valkoviinietikkaa
½ valkosipulinkynttä
¼ sipulia
1tl öljyä

Valuta silakat ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita silakat lasipurkkiin. Sekoita reseptin muut aineet keskenään ja lorauta silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapin viileydessä vuorokauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin