perjantai 13. huhtikuuta 2012

Värikäs vietnamilainen coleslaw

Muistatteko, kun hetki sitten postasimme höyrytetyistä sämpylöistä tykötarpeineen? Nooh, revittyä possua jäi tuolloin perjantaina sen verran että laitoimme sitä tarjolle lämmitettynä myös sunnuntaina vieraiden saapuessa meille. Koska possunriekaleita ei ollut kylliksi koko porukalle, Jukka paistoi lisäksi luomupossun ulkofilettä pannulla ja paloitteli ne tarjollelaittaessa valmiiksi.

Tähän kattaukseen emme pyöräyttäneet sämpylöitä, vaan Jukka raastoi kaalia maustaen sen "Pieni suuri kaalikirjan" ohjeiden mukaan. Tuossa kirjassa käytettiin kiinankaalia, meillä ihan valkokaalia.  Raasteesta tuli mukavan raikasta ja keväisen värikästä. Voisin kuvitella sen menevän komeasti myös grillatun lihan kaverina.

Sämpylättömyyttä lukuunottamatta tarjoilut olivat aikalailla samat kuin tuossa aiemmin postatussa. Arvatkaas mikä oli vieraspoikien suosikkia? No, nuo 2- ja 7-vuotiaat dippailivat ihan hurmiossa revittyä possua chilimajoneesiin.

VIETNAMILAISITTAIN MAUSTETTU KAALIRAASTE

¼ valkokaalia
1-2 porkkanaa
1 punasipuli
3 dl pavunituja
reilusti minttua (ruukullinen)

Nuoc Nam-kastike:
2 limettiä
1 valkosipulinkynsi
1-2 punaista chiliä
parin sentin pala inkivääriä
1 tl sokeria
tilkka aasialaista kalakastiketta
suolaa

Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suiroiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa puolikkaat sitten ohuiksi  viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa. Lisää joukkoon myös huuhdellut ja valutetut idut.

Tee  kastike: Purista limeteistä mehut. Lisää mehuun pienitty valkosipuli, pienitty, siementtömäksi perattu chili tai chilit sekä pienitty inkivääri. Lisää sokeri, kalakastike ja suola. Sekoita hyvin.

Valuta kastike raasteen päälle ja anna maustua kylmässä noin tunnin verran. Riivi päälle vielä reilusti tuoretta minttua. Tarjoile.

3 kommenttia:

  1. Taatusti hyvää! Tuli kaamee nälkä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä lukee tällasta nälkäisenä sängyssä :D nyt sitä aamiaista ja äkkiä!

    VastaaPoista
  3. Tässä on kyllä värit ja maut kohdallaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin