tiistai 10. joulukuuta 2013

Suolaiset rosmariinikeksit

Omenaminttu-blogin Hannele oli taannoin tehnyt ihananoloisia rosmariinikeksejä. Ryhdyin niiden tekoon heti sopivan hetken tullen ajatuksena parittaa niitä glögin ja juustojen kanssa. Juustoihin asti en ole ehtinyt vielä, mutta kovasti ovat hupenevaa sorttia itsekseenkin.
Tein suosiolla heti reseptin tuplana ja hyvä niin. 

ROSMARIINIKEKSIT
neljä pellillistä

200 g voita
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½  tl suolaa
4 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
4-6 rkl kylmää vettä
(pinnalle suolahiutaleita)

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini. Sekoita taikina murumaiseksi sormenpäillä. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi nopeasti.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele päällekin jauhoja ja kauli ohueksi levyksi. Painele muotilla taikinasta kuvioita. Siirrä pellille leivinpaperin päälle, (pistele) ja ripottele halutessasi pinnalle suolahiutaleita. Paista uunin keski- tai ylätasossa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei, nuo keksit näyttää ihanilta, erityisesti ihastelin upeaa sydänmuottia jota olet käyttänyt. Saanko udella mistä moisen mahtaisi löytää?

    Noora

    VastaaPoista
  2. Muotti on ostettu taideteollisen korkeakoulun joulumyyjäisistä 2010. Sen on tehnyt Hanna Poranen. Täällä senaikaiset yhteystiedot http://sillasipuli.blogspot.fi/2010/11/hummerinsaksikoru-ja-muita-ihanuuksia.html

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin