tiistai 7. huhtikuuta 2015

Nopea ja helppo pannukeksi

Koko taikina sekoitetaan, paistetaan ja laitetaan tarjolle valurautapannussa. Älyvapaata leivontaa nopeasti ja vaivattomasti. Ihastuttuani laventelin makuun naurisviipaleissa innostuin heti pannutoteutuksella tehdystä laventelikeksistä. Lopputulos oli kaikessa makeudessaan ihan älyttömän hyvää. Laventeli tuo makuun fiiniyttä kukikkuudessaan. Tarjosimme keksin suomalaisen luomujäätelö Jymyn kanssa. Jättikokoisesta pannukeksistä tykkäsivät niin aikuiset kuin lapsetkin.  

Ohje on Hannele Kojon kirjasta Yrttiherkut, jonka ohjeistama oli myös eilen blogiin rustattu huippunopea pannupastan. Muutin reseptiä vain hitusen laittamalla sokerin sijasta fariinisokeria. Resepti suosittelee laittamaan laventelia yhdestä kahteen teelusikallista, mutta minä kehoittaisin ehdottomasti laittamaan ainakin 2 teelusikallista jotta laventeli pääsee hyvin esille. Googlettamalla samantapaisia reseptejä löytyi ainakin nimellä jättikeksiSweet Food o´mine-blogissa oli tehty tummasuklainen versiosamoin Nannalassa. Englanniksi tämä ihana leivonnainen on nimeltään skillet cookie
LAVENTELIKEKSI PANNUSSA 
8-10:lle jälkiruuaksi

75 g voita
1½ dl (fariini)sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 tl laventelinkukkia hieman jauhettuna
100 g valkosuklaata paloiteltuna
tarjoiluun jäätelöä

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Ota esille uuninkestävä paistinpannu, esimerkiksi kokovalurautainen. 
Sulata voi pannussa keskilämmöllä. Lisää sokeri sekoittaen. Nosta pannu pois levyltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia. 
Sekoita joukkoon kananmuna. 
Yhdistä toisiinsa loput aineet ja lisää voi-sokeri-munaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Laita paistinpannu kuumenneeseen uuniin. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes keksi on kullanruskea päältä ja sivuilta. Keskeltä leivonnainen saa jäädä pehmeäksi. 
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Pitkälti samoissa pannutunnelmissa tänään itsekin, vaikka oma skillet cookie sai makua tummasta suklaasta ja manteleista...

    Laventeli-valkosuklaaversio kuulostaa kyllä mahtavalta, ja olenkin metsästänyt kaapissa odottavalle laventelille käyttöä!

    VastaaPoista
  2. Katoppas Jerry! Samoilla meinigeillä tosiaan mentiin :). Tämä on siitä ihana leivonnainen että sitä voi varioida helposti eri suuntaan.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin