perjantai 13. marraskuuta 2015

Munakoisocurry johon ei kuale

 
Pilkkoessani aineksia munakoisocurryyn tyttö tulee katsomaan. "Mitä ruokaa meillä tänään on?" "Yhdenmoista munakoisokastiketta", vastaan aavistaen vastaanoton. "Mä en haluuuuu munakoisoa". Tämä on meillä toistuva kuvio. Minä himoan munakoisoa, Jukkakin sitä mielellään syö ja lapset haraavat vastaan minkä kehtaavat. Hämmentäessäni melkein valmista kastiketta mielipide on jo vahvistunut: "Mä KUALEN jos mä syän tota." Pöydässä likka sitten maistaa sen pakollisen pikkulusikallisen ja hakee lisää. Mutta vain kastiketta, "en TODELLAKAAN niitä munakoisopaloja". 

Minulle sen sijaan upposi paremmin kuin hyvin ja aion tehdä tätä toistekin kun Jukkakin on kotona työmatkoiltaan. Ehkäpä teen tupla-annoksen kastiketta munakoisojen tueksi. 

Ohje on Hanna Sopasta, pienenpienin muunnoksin. Chilin jätin kokonaan pois muksujen takia, mutta ripsin itse tabascoa sekaan pienen tulisuuden aikaansaamiseksi. Meillä munakoisocurry syötiin riisin ja tuoreiden pinaatinlehtien kanssa. 
MUNAKOISOCURRY
neljälle riisin kanssa 

 n. 500 g munakoisoa
1,5 rkl  oliiviöljyä
suolaa

1,5 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 rkl korianterinsiemeniä
1 tl kardemummaa
0,5 tl mustapippuria
peukalonpään kokoinen pala tuoretta kurkumaa TAI 0,5 rkl jauhetta
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
n. 250 g (puoli purkkia) tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
1 dl vettä

puolikkaan limen mehu
tuoretta korianteria
(tabascoa)

Leikkaa munakoiso suupaloiksi. Levitä palat leivinpaperille ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Paahda 200 asteessa n. 25 minuuttia paloja välillä kääntäen.

Munakoisojen paahtuessa uunissa voit alkaa seuraavan vaiheen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja pilko kurkuma. Kuumenna öljy kasarissa ja freesaa sipulia siinä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli, korianterinsiemenet, kardemumma, mustapippuri, kurkuma ja inkivääri. Freesaa pari minuuttia.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kookosmaito, vesi ja paahdetut munakoisot. Anna muhia n. 20-30 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.

Mausta curry limen mehulla ja suolalla. Ripottele pinnalle reilusti hienonnettua korianteria. 

Tarjoa keitetyn riisin ja tuorepinaatin kanssa kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hih, "Mä kualen jos mä syön tota!" :D Mainio skidi!

    Vaikka meillä ei lapsia olekaan, on niitä raaka-aineita, joita toinen huushollin osapuoli ei suostu syömään. Esim homejuustoja. Niinpä aina, kun puoliso on muualla, teen itselleni jotain homejuustoista ruokaa ja nautin täysin siemauksin, oikein ahmien ;)

    VastaaPoista
  2. Sofia: Minäkin teen muun perheen lomaillessa minusta erillään ihan omia juttuja, mutta se on tosi harvinaista se. Nyt kyselin muksujen toiveita iskän työmatkan ajalle, joten minusta on pelkästään kohtuullista saada omakin toive listalle :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin