sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Limellä ja chilillä marinoidut silakat

Miten ilahduttavan raikas silakkaruoka! Lime ja chili toivat tuttuun kalaan ihan uudenlaista makua ja vipinää, joka sai meidät innostumaan kovasti. Kaprikset toivat rakennetta muuten pehmeään kokonaisuuteen. Marinointi oli helppo tehdä vain muutamasta raaka-aineesta. 

Me olemme tarjonneet näitä marinoituja silakoita nyt antipastilautasella ja tapaspöydässä, kuten myös aamupalalla. Nämä silakat sopisivat oivasti myös vaikkapa piknikille tai vappupöytään. Jos tarjoaisin näitä juhannuksena, vaihtaisin kaprikset ehdottomasti marinoituihin voikukannuppuihin

Idea on Marko Koskisen Passione-kirjasta, joskin ensimmäisen kerran jälkeen jätimme paistamisen väliin. Saimme paistaessa nahan tarttumaan rumasti pannuun. Emme myöskään ymmärtäneet paitamisen tarkoitusta, sillä kalaa ei pitänyt kuitenkaan sillämoin kypsentää. Chilin määrän vähensimme puoleen, puolikkaaksi. 

LIME-CHILIMARINOIDUT SILAKAT

8 silakkafilettä
1 limetti (mehu ja kuori)
1 rkl oliiviöljyä
½ tuore chili
1 tl lehtipersiljaa
2 tl kapriksia 
suolaa
valkopippuria

Pese ja kuivaa silakkafileet. Lado silakat kannelliseen vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta liemtin kuori. Sekoita limetinmehu ja öljy ja kaada seos kalafileiden päälle. Lisää ylle vielä raastettu kuori, paloiteltu chili, hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia kannen alla. 

4 kommenttia:

  1. Kauniita ja maukkaan näköisiä! Pistän korvan taa ja kokeiluun kunhan pääsen silakoihin käsiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä ei vissiin silakkaa saa? Mikähän olis pariisilainen vastaava?

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin