perjantai 30. heinäkuuta 2010

Hetkeksi aika pysähtyi

Meillä oli ilo vierailla koko perheen voimin Nellen ja perheensä luona saaressa kesälomamme aikana. Yhtenä aurinkoisena päivänä isäntäväki vei meidät veneellään Högsåran saarelle, jossa saimme nautiskella tovin ja toisenkin ihanassa Farmors Cafessa.

Kun eteen tulee paikka, jossa tunnelma, seura ja maut sulautuvat herkullisesti yhteen ympäristön kanssa, voinee puhua nautinnosta. Siihen kun lisätään vielä auringonpaiste ja kiireettömyys, alkaa kaikki kuulostamaan ylenpalttisen hyvältä. Sellainen tuo meidän kahvilareissumme silti oli.
Kaikkialla oli niin kaunista, viimeisteltyä, mutta ei sillä tavalla sliipatusti vaan kodikkaasti.
Lasten lihapulla-annos oli värikäs ja maukas. Perunamuussissa ei oltu voita säästelty!

Jukan ottama päivän lounas oli yllättävän hyvää. Perus lihakastikkeelta näyttävä ruoka olikin täyteläisen maukasta.
Oma paahtopaistisalaattini parmesaanijuustolla oli kaunis ja herkullinen. Valittavana olisi ollut myös vuohenjuusto, joka kuulemma maistui kovasti hyvälle sekin. Hohtavan kauniit punaiset viinimarjat eivät mielestäni menneet makuna yhteen salaatin kanssa, mutta napsin ne silti kirpsakaksi jälkiruokapalaksi - ennen varsinaista jälkiruokaa....
...joka oli brownies-tyyppinen, ihana suklaakakku. Pöydässä maisteltiin myös hyvin kermavaahtopitoista kinuskikakkua, jossa lie ollut mangopitoista, raikasta hilloa. Se sai osakseen kovasti kehuja, kuten myös britatorttu.

Lapsemme huvittivat itseään potkimalla palloa, puuhastelemalla leikkipaikalla, piirtelemällä pöydän ääressä ja syöttämällä pupuja sekä lampaita. Tyttäremme silmät aivan loistivat kun hän sai antaa pupuille ruohonkorsia. Pikkunainen totesikin kotimatkalla sen olleen reissumme parasta antia! Asiantuntevasti neitokainen myös lisäsi, etteivät puput tykänneet kovista kepeistä, vaan vihreistä ruohoista ja kaikkein eniten kukista.
Lasten touhuja oli helppo seurata terassilta aurinkovarjon alta.


Nelle kertoi kahvilasta jo viime vuonna täällä. Ihastuin paikkaan kuvien ja kerronnan perusteella, mutta jostain syystä luulin että ilman omaa venettä paikkaan on turha tavoitella. Nyt opin, että Kasnäsistä sinne pääsee lautalla, josta on enää pieni kävelymatka itse kahvilaan. Kahvila on täyspäiväisesti auki vielä elokuun ja syyskuussakin viikonloppuisin. Tarkat aukioloajat kannattaa katsoa täältä.

8 kommenttia:

  1. Minäkin ihailin tuota kahvilaa silloin Nellen blogissa;ihanalta vaikuttava kahvila!

    VastaaPoista
  2. Pikkoneidin hartaan pohtiva ensimmäinen kommenttii pupuista syöpyi jokseenkin lähtemättömästi mieleeni:" Minä pidän niistä. Ne ovat tyttöjä."

    Kiitos ihanasta seurasta koko perheelle. Oma perheeni kiittää.

    VastaaPoista
  3. Tämä on yksi mun(kin) suosikkikahviloista. Muutama juhannus on Högsårassa iloisessa seurassa vietetty. Farmors cafe, lampaat ja rantasauna, jonka ikkunasta saattoi katsella veden pinnan ihmeellistä valoa, olivat upeita. Joka kesä mietin retkeä sinne, mutta kun sillä suunnalla ei ole oikein tuttuja, ei ole vielä tullut lähdettyä. Suloisia tunnelmakuvia. :) Voin kuvitella koko perheen nauttineen.

    VastaaPoista
  4. Yaelian: se oli Nellen kuvauksen mukainen - ihana!

    Nelle: kyllä se kiitos on meidän puolellamme! aivan ihana saaristoreissu kokonaisuudessaan taas! Minusta on ihanaa että olemme löytäneet toisemme tämän yhteisen harrastuksen tiimoilta!

    Rauna: Onko teillä siis ollut sauna vuokrattuna samalta saarelta?

    Jos oikein ymmärsin, Kasnäsissä on majapaikkakin (hotelli tms?) jos saaristolaismatkailu kiinnostaa.

    Kyllä me nautimme täysin rinnoin koko sakki!

    Jaana: :)

    VastaaPoista
  5. Oli, mutta en osaa tarkemmin kertoa, koska en sitä varannut. Joka tapauksessa kävelymatkan päässä kahvilasta pienvenesatamassa. Harvoin olen nähnyt niin kaunista maisemaa suoraan saunan ikkunasta, siis merta veden välkehtiessä valosta.

    VastaaPoista
  6. Tämä on tosiaan yksi ihanimmista kahviloista, joihin olen koskaan törmännyt. Purjehdusreissulla juhannusviikolla tuolle ihanaiselle Högsåran saarelle päädyin. Ja Raunan tapaan nautin itse erityisesti myös pienvenesataman rantasaunasta. Häkellyttävän kaunis paikka. Sinne on päästävä uudestaan. :)

    VastaaPoista
  7. kuulostaa Rauna kovasti idylliseltä. kesä<3!

    Sisko S: joskus löytää pieniä paratiiseja...tämä taisi olla sellainen :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin