maanantai 5. heinäkuuta 2010

Synttäri"kakku"

Synttärisankari toivoi kakun sijasta vohveleita - joten saamansa piti! Tällä kertaa ohje oli pikkuisen kevyempi, silti rapeudessaan ah niin ihanaa. Tuoreet kotimaiset mansikat kruunasivat herkun yhdessä kinuskikastikkeen kanssa. Joku laittoi sekaan vielä mascarponea, toiset jäätelöä.

Huomioitavaa on että vohvelien päälleikkäin tai lautaselle asettelu lötkistää rapeuden jollei herkkua heti napsita napaan. Siksi paiston jälkeen laitankin vohvelin ritilän päälle, jollei se heti päädy syöjän lautaselle.

Ohje on Britt Sandquist-Bolinin "Kodin keittokirjasta".

VOHVELIT
8 vohvelia

2 ½ dl punaista maitoa
2 ½ dl jääkylmää vettä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-1 ½ dl jäähtynyttä voisulaa

Kaada maito ja desi vettä kulhoon. Lisää jauhot ja laivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput vedestä ja sulatettu rasva. Kuumenna vohvelipannu ja sutikoi sille sulatettua voita. Käytä silikonisutia jottei kärvähdystä tapahdu. Kaada taikinaa pannulle (kauhalla) ja paista kauniin ruskeaksi. Tarjoa juuri paistettuna.

2 kommenttia:

  1. jo mä olenkin miettinyt että miten nuo vohvelit olis viisasta paistaa, ettei se ihana rapsakkuus nimenomaan katoaisi. kiitos siis tästä vinkistä! ja varmana ollut hurjan hyvää herkkua ; )

    VastaaPoista
  2. Tässä kohtaa hoppu on valttia - siis vohvelit saman tien niitä odottaville. Tykkään siitä tunnelmasta kun lapset tai vieraat odottavat vohveleita ja saavat niitä sitten tiputellen eteensä. empä ole koskaan kuullut kenenkään valittavan odottamista, kun tietää kuitenkin herkkua olevan tulossa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin