torstai 10. toukokuuta 2012

Ylijäänyt spagetti pannulle

Ostimme mummulamatkalla taas luomunautaa suoraan Jukan Kotiliha-tilalta. Kaupan päälle saimme maistiaisiksi tilan luomulihasta tehtyjä pikkupyöryköitä. Kokeilimme niitä kotona tomaattikastikkeessa pyöräytetyn spagetin kanssa. Päälle silputtiin vuohenputken alkuja.

Huomasin heti, että TAAS oli tullut keitettyä spagettia hillitön setti eli ihan turhan paljon. Varastoin osan lautaselle jääkaappiin ennen kastikkeessa pyöräytystä. Pari päivää myöhemmin loppuspagetista tehtiin pannulla paistos, jonka koossapitävänä elimenä toimi kananmunat ja mausteena juustonjämät sekä loppupurkki puolikuivattuja tomaatteja. Välihuomautuksena sanottakoon, että tuo Pirkan tuotenäytteeksi saatu tomaattipurkki on ihan koukuttavan hyvää!
Spagettipaistos on hurjan nopeaa tehdä. Sekaan voi heittää melkeinpä mitä sattuu, tässä esimerkkinä meidän kokoonpanomme.

SPAGETTIPAISTOS PANNULLA
neljälle

lautasellinen keitettyä spagettia
puoli purkkia puolikuivattuja tomaatteja + niiden öljyä
pari kourallista tuorepinaattia
fetajämä paloiteltuna
ranskankerman loppu, noin ½ dl
2-3 kananmunaa
loppu paprika pilkottuna
kourallinen juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
vuohenputkialkuja

Pilko spagetti pienemmiksi paloiksi, jotta sitä on helpompi paistella ja syödä. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, ranskankerma, feta  ja juustoraaste. Mausta seosta suolalla ja mustapippurilla. Lorauta pannulle öljyä tomaattipurkista. Kuumenna pannulla paloiteltua spagettia. Lisää joukkoon paprikanpalat ja pinaatinlehtiä. Kuumenna seosta kunnes se on kauttaaltaan lämmin. Kaada sekaan kananmunaseos ja anna jähmettyä. Käännä lautasta apuna käyttäen. Eli laita lautanen ruuan päälle ja kippaa paistinpannu ylösalaisin. Liu'uta spagettihässäkkä lautaselta takaisin pannulle, jotta kokonaisuus paistuu toiseltakin puolelta. Mausta. Tarjoile vastapoimittujen vuohenputkenalkujen kera.

6 kommenttia:

  1. Kiitos erittäin tervetulleesta (ja kaivatusta) ohjeesta spagetin uuskäyttöön. Spagettia tahtoo useimmiten jäädä, kun ei osaa arvioida syöjien nälkää.

    VastaaPoista
  2. Minä puolestani kiinnitin heti huomiota vuohenputken lehtiin :) Hyviä, eikö totta? Ja niin sieviä! Meillä niitä on käytetty keittojen pinnalle ripoteltuna mausteena ja kylmien sômen-nuudeleiden päällä... Olen ehkä kummajainen, mutta minusta vuohenputki on, vaikkakin ehkä riesa, niin huikean kaunis kasvi!

    VastaaPoista
  3. Hävikistä herkuksi-facebooksivulla Anja Torvinen vinkkaa laittavansa spagetinloput uuniin täytteiden ja juustonjämien kanssa.

    Sirkku: Ollos hyvä vaan. Minusta on ilo jos pystyn tällaisissa asioissa olemaan avuksi. Miten olet tähän mennessä jatkokäyttänyt spagetin?

    pinea: Arvaan että kiinnitit :). Ovat kyllä hyviä, hiukan sitruunaisia. Parhaimpia ovat ne ihan pienet, kiiltävät, vielä supullaan olevat. Juttelin Sami Tallbergin kanssa ja hän muistutti varsien mehevyydestä.
    Minusta vuohenputki on myös kaunis!
    kiitos käyttövinkeistä!

    VastaaPoista
  4. Tämä tuli tarpeeseen! Pastaa jää yleensä aina yli ja sen jatkohyödyntäminen on minusta ollut aina vähän hankalaa. Uunittamistakin täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  5. näin se spagetti meilläkin usein päätyy joko pannuun tai uunivuokaan.

    VastaaPoista
  6. Kiva jos Emma meistä oli jelppinkiä.

    Herkkusuu: Uunitusta emme ole itse kokeilleet, mutta jatkossa kyllä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin