maanantai 1. syyskuuta 2014

Pekoninen tattipasta timjamilla

Metsät ovat nyt sieniä pullollaan. Pariin vuoteen emme ole löytäneet kunnolla tatteja, mutta nyt taas lykästää. Tänäänkin lähdimme pienelle metsäpläntille jonka Jukka kolusi jo eilen ja saimme taas paljon hyviä, toukattomia herkkutatteja. Siinä on jotain riemastuttavan ihanaa, kun sammalten seasta pilkistää tuore sieni tai kun metsässä jököttää tomera tatti. Vielä riemullisempaa lie syödä ihanuuksia eri muodoissa. 
Siskot kokkaa Nellen innoittamana kokeilin tänä vuonna ensi kertaa timjamia herkkutateille ja ihastuin kovasti. Nelle oli laittanut timjamia sienien sekaan risotossa, minä ryyditin näillä yrteillä kermaista ja pekonista pastaa. Tuumasimme Jukan kanssa tätä taivaallisuutta haarukoidessamme, että kaipa ruokaan olisi kuulunut laittaa jotain happoakin, mutta meille se maistui juuri tällaisena: paksun, täyteläisen ja syvän makuisena. Lapsetkin yllättyivät kun pitivät sieniruuasta. Tosin ne varsinaiset sienipalat jäivät armotta lautasen reunalle. 

Tattipasta on nopeaa, helppoa ja herkkua ruokaa. Ja melkein ilmaistakin kunhan vain hakee sienensä metsästä. 

TATTIPASTA PEKONILLA
kolmelle-neljälle

4 siivua pekonia
2 sipulia silputtuna
300 g herkkutattia paloina
4 oksaa timjamia
(voita tai öljyä)
2 dl Arla Ingman Luomu kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
parmesaania

Laita pastaa keittymään. 
Pilko pekonit paloiksi ja laita kylmälle pannulle. Lämmitä pannu. Kun pekonit ovat päästäneet osan rasvoistaan, lisää sipulit kuullottumaan pekonirsvaan. Lisää myös timjaminoksat antamaan makua. Lisää herkkutattipalat ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää tarvittaessa voita pannulle. Kun sienet ovat kauniin paahtuneita, lisää kerma ja keittele hetken kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla, 
Sekoita kermainen tattikastike pastan sekaan. Tarjoa heti. 
Raasta lautasannoksen päälle parmesaania. 

***

YHTEISTYÖSSÄ ARLA

2 kommenttia:

  1. Oi, nam! Vihdoin pääsen tänään metsään, josko sieltä löytyisi tatteja minullekin! Pekoni ja sienet on kyllä täydellinen pari!

    VastaaPoista
  2. Varmasti löytyy. Jos paikka on oikeanmoinen, se lie täynnä niitä. Pitkin Suomea.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin