maanantai 27. lokakuuta 2014

Suppistettu, cheddaroitu aamupala

Viikonloppuisin meillä syödään usein lettuaamupala. Se sopii hyvin kiireettömyyteen ja nautiskeluun, sillä koko perheemme tykkää kovasti letuista. Kukapa ei? Kaivoin valurautapannun esille taas viime sunnuntaina. Paitsi nauttiminen mielessä, lettuiluun ajoi myös parhaat päivänsä nähnyt maito, jonka toki vielä voi hyödyntää lettutaikinaan. 

Lapset haluavat plättinsä aina makeina. Suosituimmeat hillot ovat mamman tekemät vadelma- ja mansikkahillo. Me aikuiset natustamme lättymme usein suolaisina. 
Tällä kertaa suolaisena täytteenä toimi pannulla paistetut suppilovahverot ja sipuli sekä mukaan raastettu juusto. Rouskulisänä päälle ripoteltiin paahdettua sipulia. Paahdetut pähkinätkin olisivat toimineet hyvin. Avokadokin passaisi tähän kokonaisuuteen hirmuisen hyvin, mutta meidän vihreät möllykät olivat vielä harmittavan kovia. 
Jukka toi viikonlopuksi meille kaupasta Arlan uutuuscheddaria, jota juurikin raastoimme letun päälle. Se passasi hyvin kokonaisuuden kermaistajana ja maukkaana makulisänä. Erityisen hyvin huomasimme cheddarin passaavan sipuleille, joten tänään sitä meni oikein aimo kimpale sipulipiirakkaan, johon sipulit paistettiin ensin pehmeän makeiksi. 

*
Yhteistyössä Arla

4 kommenttia:

  1. "Rouskulisänä päälle ripoteltiin paahdettua sipulia."

    Arvaapa, ehdinkö sekunnin verran ajatella, että oho, nyt yhdistetään rouskuja ja suppilovahveroita!

    Pitää muuten testata se suppilovahverotahna. Niitä kun on ja kannattaa nauttia menemään.

    VastaaPoista
  2. mbkarhu1: Itse en tuota rouskulisää noin ajatellutkaan, hauska :).

    Minäkin toivon että nämä lauhemmat säät vielä hetken jatkuisivat. Rakastan käydä sienimetsällä ja nyt tuntuu ettei kiintiö ihan vielä tältä vuodelta olisi täynnä.

    VastaaPoista
  3. Suppikset ja cheddar! Kaksi suosikkiani. Täytyy kokeilla tätä. :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin